6 Haziran 2017 Salı

Köpek Maması Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Köpek bakımının en önemli unsuru tabi ki besleme. Zira doğru gıdalarla, yeterli ve düzenli şekilde beslenmeyen köpeklerin sağlıklı olma şansı da yok denecek kadar az. Bu nedenle köpeklerimizi yavruluk dönemlerinden başlayarak doğru şekilde beslememiz sağlıklı ve mutlu bir köpek olmaları ve uzun bir yaşam sürdürebilmeleri için vazgeçilmezdir. Günümüzde köpek sahiplerinin çoğu hem pratik oluşu hem de içinde köpeklerin ihtiyacı olan besin maddelerinin bulunması nedeni ile köpeklerini hazır mamalar ile beslemeyi tercih ediyor. İşte tam burada da “hangi köpek maması” sorusu devreye giriyor. Çünkü her köpeğin beslenme gereksinimleri arasında farklılık bulunuyor. Bu nedenle köpeğimizi hangi köpek maması ile beslememizin doğru olduğu konusunda kesinlikle bilgi edinmeliyiz.


Mama yaşına uygun olmalı

Köpek maması seçerken öncelikle dikkat etmeniz gereken şey mamanın köpeğin yaşına uygun olması. Çünkü köpeklerin yaş gruplarına göre besin ihtiyaçları da değişiyor. Bunun için köpek maması alırken paketin üzerinde yazan yaş gruplarına dikkat etmeniz ve köpeğinizin içinde bulunduğu yaş grubu için özel olarak üretilmiş köpek mamalarını tercih etmeniz gerekiyor.

Aşırı tahıllı mamalardan kaçınmak gerekli

Köpekler doğada daha çok hayvansal protein ağırlıklı olarak beslenen canlılar. Elbette köpek beslenmesinde karbonhidratların yani tahılların da yeri var ancak asıl besin kaynakları hayvansal protein. Bu nedenle köpeğiniz için mama alırken içindeki tahıl ve hayvansal protein değerlerine de dikkat etmelisiniz.
Özel sağlık koşulları varsa…
Eğer köpeğinizin özel sağlık koşulları varsa; örneğin karaciğer sorunu ya da böbrek sorunu yaşıyorsa, kısırlaştırılmışsa bu sağlık koşullarını göz önünde bulundurarak mama seçmelisiniz. Aksi takdirde yani yanlış mama seçtiğinizde sağlığının bozulmasına neden olabilirsiniz.

Sürekli yaş mama vermek doğru değil

Söz konusu köpek maması olduğunda akla gelen ilk sorulardan biri de kuru mama mı yaş mama mı vermek gerektiği. Köpekleri sürekli olarak yaş mama ya da diğer yumuşak gıdalar ile beslemek doğru değil çünkü bu başta hayvanın ağız ve diş sağlığı olmak üzere çeşitli bölgelerine olumsuz etkiler yapabiliyor. Yaş mama vs kuru mama yazımızda kuru mama mı yoksa yaş mama mı sorusunun yanıtını bulabilirsiniz.

Köpek maması alırken dikkat edilecekler hakkında diğer sitemizden de bilgiye ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

L-Karnitin Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Özellikle zayıflamak isteyenlerin gözde supplementi l carnitine (karnitin) aslında zayıflama ve yağ yakmanın ötesinde pek çok işe yarı...