15 Aralık 2018 Cumartesi

Yumurta Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler



Yumurta Alırken Dikkat
Yumurta Alırken Dikkat
Bilindiği üzere artık yumurtaların üzerinde bazı sayılar mevcut ve bu sayıların tam olarak ne anlama geldiğini bir çoğumuz bilmiyoruz. Bu konuda edindiğim bilgileri sizinle paylaşacağım.
Serbest dolaşan tavuk yumurtası da kafessiz yetiştirilen yumurtalar da kafeste üretilmesine rağmen kahverengi olan yumurtalar da organik diye satılıyor.
 Peki yumurtada barkod sistemi nasıl uygulanacak? Yumurtalardaki numaralama sisteminin organik yetiştiricilikte "0", açık dolaşımda yetişen için "1", kümeste kafessiz yetiştiricilik için "2", kafeste yetiştiricilik için "3" kodu kullanılmalıdır. Her yumurta organik adı altında satılıyor ama her yumurta maalesef organik değil.




Serbest dolaşan tavuk yumurtası da kafessiz yetiştirilen yumurtalar da kafeste üretilmesine rağmen kahverengi olan yumurtalar da organik diye satılıyor.Organik olan yumurtalar bunların içinde çok çok az. Serbest dolaşan tavuk yumurtası da kafessiz yetiştirilen yumurtalar da organik kafeste üretilmesine rağmen kahverengi olan yumurtalar da organik diye satılıyor. Haksız kazanç sağlanmaması adına uygulanmış bir sistemdir.

Peki yumurtaların taze olduğunu nasıl anlayacağız?

Su dolu bir kaba attığımız zaman dibine çökmelidir.Kırdığımız yumurtanın sarısı hemen dağılmamalıdır.Son olarak kırdığımız yumurtanın beyazının kıvamı bozulmamış olması gerekir; su gibi akışkan olmayan bir halde olmalıdır.

Yumurtaları nasıl saklayacağız ? 

Yumurtayı nerede muhafaza edeceğiz? Yumurtaları buzdolabında ve başka gıdalara değmeyecek şekilde saklamalıyız.İmkan varsa yumurtaları kendi karton kutularında ( kendi kolisinde) saklamak iyi bir seçenektir.Yumurtaları sadece kullandığınız anda yıkayınız. Hemen kullanılmayacak yumurtalar yıkanmadan saklanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

L-Karnitin Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Özellikle zayıflamak isteyenlerin gözde supplementi l carnitine (karnitin) aslında zayıflama ve yağ yakmanın ötesinde pek çok işe yarı...